söndag 8 januari 2012

Livet som liftvärd.

Kämpigt. Roligt. Drygt. Kallt. Underbart. Idioti. Härligt.
Några ord som faktiskt beskriver liftvärdslivet ganska bra.
Som mest kämpigt är det nog när man slutat för dagen. När man får tid att koppla av och upptäcker att man faktiskt är HELT SLUT. Det är farligt att få tid till att känna efter. Och då ska man laga mat, träna, umgås med grannarna och andra. Dock brukar det sluta med att vi samlas hos någon och har den så kallade "klagotimmen" då alla får prata av sig om jobbiga saker som eventuellt inträffat under dagen. Sedan går var och en in till sig, knaprar corn flakes direkt ur paketet till middag, samtidigt som man tittar på något random avsnitt av Greys Anatomy, American Funniest Home Videos eller något liknande. Klockan hinner inte bli mer än nio innan man ligger i sängen som en strandad val och bestämmer sig för att inte lämna denna himmelska plats förrän det är dags att gå till jobbet nästa dag.
Så går det runt. Nästan. Med några undantag och avvikelser ibland.
Men det är hur kul som helst, samtidigt som det är drygt. Kylen biter tag i en. Man står där och känner sig som en michelingubbe och ska försöka bygla folk med alla dessa 63 lager kläder. Ett lager med is lägger sig på handskarna, så byglarna (eller teleskopen) bara glider i händerna och det känns lönlöst att ens försöka hjälpa någon. Dessa dagar önskar man att man får lunch först, men man kan ju inte alltid få som man vill.
Underbart är nog det ordet som bäst beskriver liftvärdslivet. Idioti ligger inte långt efter. För hur mycket man än fryser, hur hungrig man än är och hur trött man än råkar vara på en gäst så får man faktiskt påminna sig om att säsongarlivet ÄR helt underbart härligt! Det är något jag är väldigt glad över att jag provade på. Och se så lätt det är att falla tillbaka sedan.
Idioti ja. Många undrar säkert hur man frivilligt kan vilja stå utomhus och frysa en hel dag och se till att kön flyter på och att folk verkligen kommer iväg med liften. Men det är så mycket mer än så. Det är skönt att jobba utomhus. Det är kul att träffa så mycket olika människor. Det kan hända så mycket på en dag. Ingen dag är den andra lik.

Helt okej jobbdag. Utsikt från Förberget.


 Jobb i helgen. Gick helt okej bra. Igår bestämde Stina att vi skulle äta kebab och så fick det bli. Det var ju ändå lördag och vi kände att vi var värda det. Som grädde på moset köpte vi godis (inte Carro, hon köpte en tandborste istället). Jag och Elvira som skulle börja ett nytt, lite mer nyttigt liv. Än så länge har det gått... sådär? Eller nej, vi har inte bara känt för att börja med det. Men imorgon, då ska det bli ändring på det hela. Idag var sista dagen på vårt lite mindre nyttiga liv.
Häromdagen hade jag och Stina te-mango och passionsfruktskväll. Det gick bra för Stina när hon skulle göra te.

Eller nä...

Nu tänker jag säga tack och adjö för idag. Lång dag tack vare att jag jobbade kvällsåkningen. Sedan ville Elvira ha choklad och så skulle vi hälsa på lillsyrran och gänget som kommit upp. KUL! Det blir skidåkning med dom för hela slanten imorgon. Släpar med mig Lisa och Kristina också. Kalas.


Вы должны приобрести билеты на подъемники - du måste köpa ett liftkort.
Daglig replik till våra kära vänner som åker runt i röd/vit/guldiga dräkter och ryggen täckt med "Russia"

Det sägs att danskarna är på väg hit. Kaoset fortsätter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar